foto 3 IMG_20170903_151148938_HDR

In 2013 kwam ik op het pad van de Inca-sjamanen. Een sjamaan is een medicijnman of -vrouw die werkt met (boven)natuurlijke middelen. Van hen leerde ik in drie jaren te werken met ceremonieën, rituelen en healing. Oude kennis die zij aan Europa en de wereld over willen brengen. 

Daarna ben ik op het pad van de Amaru gekomen. Hier heb ik veel over de vrouwelijke wijze van sjamanisme geleerd. Hoe belangrijk het is goed in je lichaam te kunnen voelen en jezelf te mogen helen, Niet alleen op fysiek gebied maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel. 

Nu werk ik met ceremonieën en rituelen. Om verder te mogen gaan dan het oppervlakkige. Meer verdieping te ervaren in mijn wezen. Te voelen tot in mijn ziel.

Despacho

De ceremonie van het maken van een Despacho.

Een Despacho is een offer. Een offer voor moeder aarde. Dankbaarheid voor het wel bevinden hier op aarde. Al haar giften aan alles wat op aarde leeft. Altijd in een heilige veilige ruimte. Die gecreëerd wordt met geluiden en het aanroepen van verschillende spirits ( geesten, gidsen, engelen).

Met natuurlijke middelen leg ik op een wit papier een begrenzing om in te werken. Alle deelnemers nemen een moment van stilte, om binnenin te kunnen ontdekken wat belangrijk is om te offeren.

De natuurlijke middelen zoals bloemen, schelpjes, hout. En ook peper, zout, suiker, snoepjes, allerlei kruiden. Deze worden geassocieerd met dat wat getransformeerd mag worden. Binnen de cirkel worden deze neergelegd nadat je bij jezelf bepaald hebt wat dit voor jou betekend. In stilte richten we de aandacht op dat wat ontstaat. Alle gedachten en emoties mogen er zijn. En gedeeld worden waar dat nodig is.  

Als laatste krijgt elke deelnemer drie blaadjes. In Peru gebruikt men coca blaadjes. Ik gebruik rozen of lavasblad. In de bladeren blazen we onze intentie voor dit moment van transformatie. In een stil moment wordt de Despacho dicht gevouwen en met een ritueel door ons wezen gebracht.  De transformatie is in het vuur. En soms op het water of in de aarde kijkend naar wat nu nodig is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.